De coach en de coachpaarden stellen zich kort aan je voor:
 

Astrid

Geboren en getogen in De Bilt en sinds eind jaren 90 (van de vorige eeuw) woonachtig in Zuid-Limburg. 
Al op jonge leeftijd kwam ik in aanraking met het Fjordenpaard en vanaf die tijd heb ik ze in mijn hart gesloten.
Het verzorgen en de omgang met de paarden vond ik eigenlijk altijd al veel leuker dan het rijden en dus ben ik op zoek gegaan naar methoden waarbij rijden niet altijd een onderdeel hoeft te zijn. Ik kwam uit bij grondwerk, vrijheidsdressuur en het fysiek en mentaal gezond houden van paarden en mensen.

Toen ik zelf in een mindere periode terechtkwam, kwam ik met een paardencoach in aanraking. Zij coachte mij met behulp van de paarden en dit maakte zo'n indruk dat ik zelf de opleiding tot (kinder)paardencoach, via 3PK Kennishuis, ben gaan volgen. Hierna ben ik de opleiding tot paardencoach met motiverende gespreksvoering, via Open2Contact, gaan volgen. Voor nog meer verdieping heb ik de opleidingen cognitieve gedragstherapie en angstcoach behaald en dit is inmiddels in de coachingen geintegreerd. Eind 2023 hoop ik de opleiding tot rouwcoach af te ronden en wordt dit ook een onderdeel van de coachmogelijkheden.
 


Bart

Bart is een grijze Duits gefokte Fjordenruin (een je-weet-wel hengst) en geboren in 2010. Bart is een ideaal "spiegelpaard". Het is een clown, houdt van spelletjes, is enorm eigenwijs, maar kent een onvoorwaardelijk liefde en is goudeerlijk. Sinds 2018 is hij allerbeste vriendjes met Simba de stalkater. Ze spelen dagelijks met elkaar, waarbij Bart heel zachtaardig met Simba omgaat. Simba is niet altijd even subtiel en wil nog wel eens een nageltje gebruiken.

Bart is in september 2013 bij mij gekomen. Onze gezamenlijke route was in het begin niet gemakkelijk, maar we hebben het gered en zijn nu maatjes voor het leven!

 


Fanny

Fanny is een isabelkleurige Nederlands gefokte Fjordenmerrie en geboren in 1999. Ze is ooit ingezet geweest op een gehandicaptenmanege / zorgboerderij en heeft hierna een aantal jaren op een (koeien)boerderij gestaan. 

Sinds de zomer van 2021 hoort ze bij onze kudde en was ze direct al helemaal gewend en op haar plek. Fanny is zeer mensgericht, maar kijkt eerst wel even de kat uit de boom. Ze is vrolijk, speels, ondeugend en soms (vooral als er eten te halen valt) heel sterk. Ondanks dat ze weet wat ze wil, is ze heel lief en nooit gemeen!

 


Charlie

Charlie is een zwart met ietwat wit Nederlands gefokte Tinkermerrie en geboren in 2013. Bij haar vorige eigenaresse is ze als therapiepaard ingezet. Dit deed ze goed en vond ze leuk. 

Sinds de herfst van 2021 hoort ze bij onze kudde. Charlie houdt van mensen, alhoewel ze in het begin wel even op haar hoede is. Ze is zachtaardig, lief en grappig. Af en toe is ze van situaties onder de indruk, maar een uitdaging zal ze niet snel uit de weg gaan!

 

 

Jerry

Jerry is een bruine Duits gefokte German Classic Pony en geboren in 2013. Deze kleine meneer met een heel groot hart was, voordat hij bij ons kwam, gezelschapspony van een dressuurpaard. 

Sinds het voorjaar van 2023 hoort hij bij onze kudde. Jerry houdt van aandacht en mensen. Hij is lief en zeker ook zeer ondeugend. Jerry wordt voor de kindercoaching ingezet en bij coaching van volwassenen, die nog aan paarden moeten wennen.

 

 

Simba

Onze Stalkater! Simba is altijd overal bij. Eerst kijkt hij even (bijna letterlijk) de kat uit de boom, maar uiteindelijk komt hij toch even langs voor wat aandacht. 

 

 

 

Over de regenboogbrug

 

Kookie

Op vrijdag 1 oktober 2021 werd Kookie ziek. Eerst leek het allemaal mee te vallen, maar in de avond besloten we haar (ter observatie) toch naar de paardenkliniek in Maastricht te brengen. Hier hebben ze alles gedaan om haar weer beter te maken. Helaas bleek ze zieker dan gedacht en op maandagochtend 4 oktober hebben we haar (tot ons grote verdriet) moeten laten gaan. Ze is 23 jaar geworden en laat een grote leegte achter.
 

Kookie is een isabelkleurige Frans gefokte Fjordenmerrie en geboren in 1998. Helaas weten we weinig tot niets van haar verleden, maar (na een gewenningsperiode) voelt ze zich helemaal thuis bij ons. 

Sinds de zomer van 2020 hebben Bart en ik haar in ons midden opgenomen. Kookie is in eerste instantie wat gereserveerd en blijft op de achtergrond, maar als ze zich vertrouwd voelt, is ze speels, ondeugend, eigenwijs, aanhankelijk en heel lief! 


Kiki

Helaas hebben we in juli 2020 afscheid moeten nemen van ons geliefde en altijd vrolijke Prinsesje. Ze is 30 jaar geworden en wordt nog dagelijks erg gemist.
 

Kiki is een isabelkleurige Nederlandsgefokte Fjordenmerrie en geboren in 1990. Ze heeft een niet zo leuk verleden, maar inmiddels gaat het heel erg goed met haar.
Ze is sinds november 2015 bij Bart en mij. Kiki is rustig, gereserveerd, eigenwijs en superlief! Ze kijkt even de kat uit de boom en als ze zich veilig voelt, is het helemaal goed. Kiki wordt voornamelijk bij de kindercoaching ingezet.

 

Destiny

Het begon allemaal met mijn grote Fjordenliefde, Destiny! Zij was een isabelkleurige Nederlandsgefokte Fjordenmerrie en geboren in 1996. Samen konden we de wereld aan, zelfs toen bleek dat ze ziek was. Haar ziekte hebben we lang onder controle kunnen houden (Cushing/PPID met hoefproblemen). Uiteindelijk bleken de hoefproblemen te zwaar en moesten we elkaar, in mei 2015, definitief loslaten.